Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli ktoś wcześniej nie napisze to jak znajdę chwilę to sprawdzę, napisz tylko jakim sposobem sprawdzałeś.

Edit:

Sprawdziłem za pomocą aplikacji Bimmerlink i przy naładowanym akumulatorze w 72% na wolnych obrotach pokazuje 14,6 V

Opublikowano
Ja sprawdzałem na odpalonym silniku przykładając multimetr do klem .Wydaje mi się że napięcie zmalało po naładowaniu akumulatora, były przymrozki i napięcie akumulatora spadało do 11,50v po ładowaniu trzyma ponad 12v tylko ładowanie zmalało.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ile lat ma akumulator ? Być może kończy swój żywot.

0552e2ec7d721462med.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mój też jest 2017 i powoli przymierzam się do wymiany ponieważ kiedy są ujemne temperatury to zeruje się data, czas, licznik dzienny i cyfrowe zegary budzą się dopiero po kilku sekundach od urychomienia silnika. Jeśli będziesz wymieniał aku to pamiętaj że musi być w technologii AGM i trzeba zarejestrować wymianę komputerem diagnostycznym.
Opublikowano
Będę obserwował przez parę dni co się dzieje .Tak wiem że musi być agm i kodowanie znając życie zbliża się koniec tego akumulatora.Niestety to już nie to co kiedyś w E60 wytrzymał 12 lat.Dziekuje za zainteresowanie i podpowiedź.
Opublikowano

porządna ładowarka jest w stanie dużo uratować,

ja np za pomocą noco genius 10 z wyjętym akumulatorem zostawiłem na 24h na pełne ładowanie + potem drugie 6h i testerem baterii SOH skoczyło z 52% na 77%.

Aku ori 2017.

Przy -16oC w bieszczadach ostatnio zapalił na "strzała"

Moje G30 530ix M-sport czarny szafir

Jeśli szukasz zespołu na wesele, to zapraszam!