Skocz do zawartości

Doposażenie w servotronik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam zwykłe wspomaganie elektryczne.Wyczytałem że wystarczy zakodowac opcję i będzie działało.Czy ktoś z was to robił?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Widzę że nikt nie wie a t dodanie 1 linijki wyposażenia w pare sekund.Bedę to robił na dniach i opiszę jakie są po tej zmianie wrażenia.W zamyślę im szybciej jedziemy tym bardziej się usztywnia wspomaganie kierownicy....
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Temat byl juz wielkokrotnie przewalkowany. Dodanie $216 niczego nie zmieni.
Opublikowano
No ja nie wiem, dodałem do VO, przekodowałem EPS pustym manem i efekt był taki, że na postoju kierownica lżej chodziła :8)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Bo masz e90 lci z poczatku produkcji.
Opublikowano
  • Autor
Skoro nie działa to dlaczego widnieje jako dodatkowe wyposażenie ? I dlaczego w 90 działa a w e87 nie?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie wszystkie dostepne opcje mozna aktywowac. Servotronic zadziala po kodowaniu w aucie, ktorego eps jest produkcji ponizej 07/2008 (jakos tak), wszystko co nowsze potrzebuje kodu fsc generowanego przez bmw.
Opublikowano
  • Autor

Zgadza się ją mam 06.2008 więc?Mam takie info....

esli masz auto z 2008 roku nie potrzebujesz kodu FSC. Dodajesz opcje 216 do VO i przekodowujesz EPS (mozna to zrobic za pomocą NCS w ciagu max 2min :)). Dla EPS po 2009.09 potrzebne są kody FSC

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Zakodowalem i ja u siebie w E87 118d z 04/2009. Kodowanie bez problemu, bez potrzsby wpisywania FSC. Co do zmian to wedlug mnie jest kolosalna. Na parkingu w koncu czuć, że wspomaganie jest. Na co dzień jeździ nim żona. Po ruszaniu dziś od razu zadzwonila i spytała, co zrobiłem, że tak lekko kreci sie na parkingu.w trakcie jazdy wspomaganie działa jak przed kodowaniem. Także polecam.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
  • Autor
Mówiłem kolego że jest zmiana..... Jeszcze licznik zmodyfikuj....