Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam e46 z silnikiem m54b22 +LPG. silnik oryginalny nie zaden swap. Od dłuższego czasu lekko ponad miesiąc borykam się z problemem klekotu dochodzącego z silnika i nie jestem w stanie powiedziec skąd dokładnie. Silnik przypomina pracę diesla, zauważyłem też ze wraz z pojawieniem się stuków silnik nie ma takiej mocy jak poprzednio i drastycznie wzrosło spalanie oleju nawet do litra na 100km! (nie, nie zgubiłem zera) aktualnie dynamika jazdy jest podobna do poweidzmy 316i. Vanos został zregenerowany oraz wymieniony został olej filtry i przepływomierz który o dziwo był odpięty :shock: :duh: błedów żadnych nie wykazuje. jeśli ktos miał podobny problem lub wie co moze byc przyczyną bardzo bym prosił o pomoc, pozdro

tutaj jest link do filmu z klekotem niestety jakość jest jaka jest ale mniej wiecej tak to wyglada
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki masz przepływomierz, vanos w ogóle działa? Czujniki położenia wałków rozrządu są oryginalne?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jaki masz przepływomierz, vanos w ogóle działa? Czujniki położenia wałków rozrządu są oryginalne?

co do przeplywomierza oraz czujników to nie mam pojęcia auto kupione we wrzesniu wszystko bylo w porzadku wiec sie nie interesowalem zbyt.

tydzien temu regenerwowalem vanos u mechanika i nic nie wspominal o tym ze nie działa wiec wszystko powinno byc z nim ok. przed regeneracja był błąd vanosa po regeneracji juz go nie bylo. dodam ze przy zakupie wlasciciel zapewnial ze vanos byl po regeneracji, a ostatnio okazalo sie ze z tego vanosa mozna bylo zrobic sobie grzechotke takie miał luzy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Komputer, program do bmw i ocena parametrów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.