Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z kamera, proszę o pomoc

Kamera side view

Czy mozna zamienić kamerę z lusterka z tą że zderzaka pytam ponieważ mam taki objaw, że nie mogę włączyć kamer i na chwilę się włącza lewą kamera a prawa jest czarna i wszystko się wyłącza. Nie wiem co się popsuło stawiam na kamerę i tutaj moje pytanie czy można zamienić bo ja mam numer 352 końcówka a gdzieś znalazłem numery 274 z lusterka umieszczone w zderzaku i nie wiem czy one pasują na pewno są takie same, choć może jest inna przyczyna awarii i nie trzeba wymieniać kamery błędy z tym związane to 800bdb, 800be0

Jeśli coś wymaga napisania w innym miejscu lub innych działań proszę o sygnał

Jeszcze raz dziękuję za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zobacz piny jak wyglądają. Bo np u siebie musiałem wymienic wtyczke bo zgniła. Ogólnie to albo kamera padła albo wtyczka (kabel) albo nie ma dobrego kontaktu (najbardziej optymistyczna opcja). Przeczyść wtyczkę i prysnij contact spray.

🙃🙃

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź, styki mam w porządku, brak oznak korozji, czy też jakiś nalotów

A czy może wiesz czy kamera z lusterka pasuje do zderzaka, choć wyglądają na takie same to jednak maja inne numery

A mogę kupić taniej właśnie kamerę od lusterka bo od zderzaka jest drozsza

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem. Zapewne nie. Ja u siebie problem z kamerami mialem mniej wiecej raz w roku. Wtedy rozbierałem czyscilem i pryskalem contact spray i znowu dzialaly. Po kupnie auta musialem kupic jedna kamere i właśnie nowa wtyczke. Z ta kamera pozniej problemu nie mialem juz, natomiast druga swirowala ale czyszczenie wtyczki i spray do stykow i dzialala znowu. Zacznij od tego, kamere i tak trzeba po wymianie kalibrowac wiec sam tego nie zrobisz.

🙃🙃