Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie, jestem tu nowy i mam nadzieję że wszystko zamieszczam w dobrym miejscu, mianowicie mój problem polega na tym iż wczoraj wracając do domu wskazówka poziomu paliwa opadła całkowicie i km zasięgu na komputerze zaczęły drastycznie spadać do 0 (jeszcze jest ich około 50, jest to kwestia czasu bo uciekają km/sekundę praktycznie). Już wcześniej czasem dziwnie pokazywał mi zasięg kilometrów do zrobienia ale teraz widać całkowicie się to zepsuło, mechanikiem nie jestem, lecz mniemam że to pływak i tu są moje pytania, po pierwsze (usłyszane od kolegi więc może być totalna ściema) czy bez problemu mogę jeździć? Czy nie ma żadnej blokady czegoś w tym stylu gdy km zasięgu spadną do zera? Ponieważ jest weekand a musiałbym jechać tu i tam i chciałbym się upewnić. Dalsze kwestie to czy jest to na pewno pływak czy mogą być inne rzeczy i czy jeśli to wymiana samego pływaka jest możliwa czy tylko z całą pompką. Jeśli ktoś byłby na tyle pomocy i życzliwy mógłby opisać całą "procedurę" wymiany pływaka (lub pompy) oraz czy trzeba coś po tym robić w komputerze, bo też takie słuchy mnie naszły. Może dość chaotycznie, ale mam nadzieję że ktoś zrozumie mój problem i z góry przepraszam jeśli coś nie tak, bo jak wspomniałem jestem nowy tutaj. Pozdrawiam.
Opublikowano
Mam to samo, Wina pływaka, są dwa. U mnie tak jakby się zawieszał niewiem od czego, nie zauważyłem regularności w tym żadnej, ale ja tankuje wtedy do pełna , żegnaj 500zł :D. I się odwiesza. Możesz tak jeździć na czuja, w ostateczności zgaśnie Ci samochód, wtedy prędzej czy pózniej dojedziesz jakiś element z układu paliwowego i pierwsza będzie pompa paliwa. :)