Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Mam mały problem z moim BMW E60 2003, 3.0D. Wczoraj wieczorem wróciłem po pracy zamknąłem auto z pilota i poszedłem do domu. Dzisiaj rano przychodzę próbuje otworzyć auto również z pilota, a tu zero reakcji. Pierwsza myśl rozładowany akumulator w kluczyku. Szybka wymiana baterii, próba otwarcia i dalej nic. Aku raczej powinien być sprawny. Później biorę kliny, drut i próbuje go otworzyć ręcznie, ale jak się okazuje nie da rady tak otworzyć. Znajomy mi powiedział żebym sprawdził najpierw bezpieczniki, tylko jak jak auto zamknięte. Pytanko czy jest jakiś sposób na to aby je otworzyć czy trzeba polecieć z szybą?

Edytowane przez AndJan
Opublikowano

Prawdopodobnie padł moduł diversity odpowiadający za sygnał z kluczyka i np fale radiowe. Jak już uda Ci sie otworzyć to sprawdź czy radio FM łapie fale.

Sprawa zamknięciem , mialem to samo. Miałem padnięty diversity otwierałem/zamykałem kluczem ,aż sie przekręcił i w kółko. Pozostaje CI otwieranie awaryjne, u mnie to było 10min. Przyjeżdża gościu z takimi poduchami które dmucha wpycha je pomiędzy drzwi pasażera, drutem z przyklejonym kluczem celuje do stacyjki, przekręca kluczyk i dopiero wtedy drugim drutem celuje w odryglowanie. Auto sie otwiera.

Z uwagi na podwójne ryglowanie naszych wozów bez przykręcenia stacyjki [BAD] blada. Chyba :)