Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Proszę o pomoc.

Czy ktoś miał sytuację w której na liczniku zmienił się przebieg? Kupiłem auto z Anglii. Miałem przebieg 223000 km, w międzyczasie wymieniłem czytnik nawigacji ponieważ stary się spalił. Patrzę wczoraj a przebieg na aucie zrobił się 165000km.. czy może to wynikać ze zmiany czytnika że przebieg zaciągnął się z tego modułu czy może w aucie w jakimś module jest inny przebieg? Przyznam że trochę już aut w swoim życiu robiłem i pierwszy raz w życiu mam taką sytuację.. mało tego miałem kontrolę policji i wyszła taka sytuacja przez co teraz muszę to wyjaśniać co jest przyczyną :D uprzedzam od razu żarty odnośnie cofania licznika. NIE ROBIŁEM TEGO a gdybym miał to zrobić to zrobiłbym przed opłaceniem auta a nie po opłatach i zarejestrowaniu ;) Będę wdzięczny za szybką odpowiedź i chociaż naprowadzenie mnie gdzie mogę szukać przyczyny..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przebieg, zapisany jest w cas oraz kombi (licznik), nigdy sam nie idzie w dol, zawsze do gory, zmiana navi nie ma z tym nic wspolnego. Na pewno odczytujesz w km? Czesto po rozpieciu aku wraca na mile, tak masz zakodowane auto.
Opublikowano
No właśnie mam w kilometrach.. rozmawiałem z jednym mechanikiem i powiedział że możliwe że w aucie był wymieniany CAS i przy spadku napięcia lub wymianie akumulatora mógł zaciągnąć przebieg z modułu..