Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy przy odłączeniu modułu FRM traci on swoje ustawienia i trzeba go po włożeniu z powrotem zakodować lub zrobić jakiś backup przed wyjęciem, czy można go po prostu wyjąć i włożyć? I czy ma ktoś schemat okablowania tegoż modułu? Nie działa mi tylne lewe światło przeciwmgielne i taki też jest komunikat, brak zasilania na kostce przy żarówkach, ruszanie wiązką w bagażniku i na łączeniu z klapą nie pomaga, po podpięciu zewnętrznych 12V żarówka świeci normalnie, brak błędów od licznika zwarć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nic nie gubi. Mozesz wyciagać. Napisz dokladnie miesiac i rok produkcji auta z dekodera oraz co do za silnik i buda to wkleje ci schemat lub daj tylko VIN. Po co chcesz go wyciagać?
Opublikowano
Chcę zmierzyć czy wiązka nie jest przerwana bo nie mam napięcia w przewodzie zasilającym światło przeciwmgielne tylne. Vin:WBAPG11080E582475, e90, lipiec 2010, 318D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To dobry plan. Sprawdź kabel koloru zielony z żóltym paskiem grubosci 0,75. Idzie z wtyczki X14261 PIN51 z FRM do lampy na PIN 3. Schemat i ktora to wtyczka w FRM na fotach.

Screenshot-20221021-222228813-1.jpg

Screenshot-20221021-222130479-1.jpg