Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć koledzy dość długi czas mnie nie było tutaj od założenia konta. Przez ten cały czas zdobywałem wiedzę ukierunkowaną w silnikach N52B30 oraz N53B30. Poświęciłem temu kilka lat. Bardzo dużo mnie to kosztowało nerwów i dało odczuć finansowo. Teraz postaram się Wam pomóc w rozwiązaniu niejednego problemu dotyczącego tych dwóch silników. Proszę piszcie i pytajcie jeśli będziecie mieć problem służę pomocą. Moje odpowiedzi będą konkretne i jak najbardziej trafne jeśli dobrze przedstawicie swoje problemy z wyżej wymienionymi silnikami.

Przy okazji ja też Was zapytam o jeden temat. Może akurat ktoś z Was napotkał taki problem i go rozwiązał, też założyłem taki temat w dniu dzisiejszym może i się powtórzył za co z góry przepraszam. Ale przeczytajcie moją sytuację.

Błąd czujnika wałka mimośrodowego 002A31 a zaraz zanim dotyczący tego samego 00A32 z dopiskiem odniesienie. Ze standardu pokrywa do góry i wymian czujnika na org. dodam że stary czujnik idealny miał stan zero rozszczelnienia czujnika oraz zero oleju w miejscu wtyczki i gniazda. Po wymianie na nowy jazda próbna i błąd wraca taki sam. Znowu pokrywa do góry wyjęcie wałka mimośrodowego w celu oględzin. Wałek w porządku żadnych przetarć.

Dodam iż diagnostyka wykonywana jest serwisowym oprogramowaniem.

Valvetronic i inne tematy składające się na ten podzespół też wszystko nowe i w org.

Silnik ma oznaczenie N52KB30 wersja Kanada. Delikatnie różnią się niektóre tematy między Europą ale ten temat i podzespół jest akurat identyczny jak w Europie więc tym się nie kierujcie.

Jeśli macie jakieś pomysły proszę piszcie może akurat ktoś trafi i pomoże z góry dziękuję i na pewno odwzajemnię pomoc