Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z doborem sondy lambda do mojego auta. Jest to E36 m52 z 97r (328i coupe) . Kupno w ASO przerasta moje możliwości finansowe zwłaszcza że potrzebuję 2, jedna przed druga za katalizatorem. Sondy są 4 przewodowe . Kolory przewodów to czarny,czerwony,biały,żółty.

Jeden człowiek posiada sondy od OPLA z takimi kolorami przewodów , i twierdzi że po zmianie wtyczki takie sondy paują .

Jeśli ktoś zna namiary gdzie mogę kupić sondy lambda do mojego auta bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

czesc, a jaka opcje przedstawiło ASO BMW??? masz sondy boscha czy siemensa?? Z opisu wynika ze masz Siemensa. Nie radze kupowac jakich s od opla. O ile mi wiadomo sa na rynku dostepne zamienniki oryginałów siemensa producenta Hella, i te sondy działają. Jedna sztuka kosztuje jakies 460 pln. Oryginał to jakies 750 pln

pozdr

CARFIX BMW

Pełny serwis pogwarancyjny.Kodowanie i programowanie, indywidualizacja ustawień. Aktualizacja oprogramowania. Dostęp do serwera online(OSS),ASAP oraz Werkstatt information recherche (WIR). Cześci nowe - parts sales support (PASS) i używane do BMW.

Szczecin ul.Mieszka I 61a

Tel.692377209

Opublikowano

Czy wiesz gdzie mogę kupić taką sondę hella i czy ta sonda przed katalizatorem różni się od sondy za katalizatorem?

W pierwszej kolejności zmienię tą przed która na oscyloskopie okazała się martwa zupełnie. Ta za katalizatorem wg mechanika działa jako tako.

Auto jeździ na gazie więc pewnie dlatego poszła ta sonda(40tyś na gazie)

Dzięki za zainteresowanie

Opublikowano

kupilem taka sonde i nie powiem auto chodzi, spalanie spadlo o 3 - 4 litry :) , ale zadnych dowodow na to ze to sonda bosha nie ma, oprocz napisu made in germany, numer na sondzie jest prawie caly zeszlifowany zostal tylko poczatek ktory zgadza sie z nrem bosha (bodajze 5 pierwszych cyfr)i nic poza tym.

no ale dziala i wysylka byla natychmiast :D

acha po wpisaniu numeru sondy ze zdjecia oczywiscie jest to numer sondy ktora przyszla w katalogu bosha nie ma takiej sondy :?