Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Wymieniłem odmę i wszystkie rurki od niej oleje i filtry również , ale auto dalej dymi . Czy kogoś może miał podobnie? znajomy mówił że trzeba zrobić około 300 km żeby przepalić układ.

Opublikowano
Miałem podobnie, przejechałem trasę 400 km i dodatkowo do pracy kilka dni do tej pory (łącznie ponad 500 km) i dymienie jak było, tak jest dalej, mało tego, bierze olej.
Opublikowano
Miałem podobnie, przejechałem trasę 400 km i dodatkowo do pracy kilka dni do tej pory (łącznie ponad 500 km) i dymienie jak było, tak jest dalej, mało tego, bierze olej.

Zobaczymy co pokaże może nie będzie trzeba wymieniać uszczelniaczy :roll:

Opublikowano

Miałem to samo samochód na światłach dymił na niebiesko, podczas jazdy ok, ale czym szybciej jechałeś tym szybciej olej znikał .

Zrobiłem trasę 500 km i tak leciałem 150 -170 km to poszło ponad litr oleju.W tamtym tygodniu zrobili mi uszczelniacze zaworowe i w końcu nie wstyd jechać ,zero dymu na światłach . Uszczelniacze były twarde jak kamień. Czas operacij 1 dzień ,koszt 1500 zł z uszczelką dekla i uszczelniaczami. Jak dzwoniłem po warsztatach w Warszawie to nawet 3000 chcieli bez zdejmowania głowicy dodam.

Opublikowano
Miałem to samo samochód na światłach dymił na niebiesko, podczas jazdy ok, ale czym szybciej jechałeś tym szybciej olej znikał .

Zrobiłem trasę 500 km i tak leciałem 150 -170 km to poszło ponad litr oleju.W tamtym tygodniu zrobili mi uszczelniacze zaworowe i w końcu nie wstyd jechać ,zero dymu na światłach . Uszczelniacze były twarde jak kamień. Czas operacij 1 dzień ,koszt 1500 zł z uszczelką dekla i uszczelniaczami. Jak dzwoniłem po warsztatach w Warszawie to nawet 3000 chcieli bez zdejmowania głowicy dodam.

Właśnie myślę o tym że to mogą być uszczelniacze dodam że auto nie posiada kata .

Poczekam te 300 km i jak nie będzie poprawy to Dalej na warsztat

Opublikowano
Masz silnik N46 ? Ile pobiera oleju na 1000km?

Jak narazie od wymiany odmy zrobiłem 100 i nic nie pobrało ale przed odma brało około 0,7