Skocz do zawartości

G32 - 2018 - szyberdach szumi - głośny jest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Czy ktoś z was ma doświadczenie dotyczące szumów dostających się z okolic szyberdachu ?

Fabrycznie montowany, nic nie naprawiany, nie cieknie, ale szumi i sprawia wrażenie niedomkniętego. To mój pierwszy samochód z szyberdachem i nie wiem czy to tak ma być ? Każdy taki daje efekt , jak by okno było niedomknięte ?

A może jest jakaś opcja "naprawy" tego ?... bo to trochę świszczy, trochę huczy i tak ogólnie wkurza a to wszystko zaczyna się przy prędkości 110 km i w górę

XmaX
Opublikowano
Jeśli masz zamknięty szyberdach i zasuniętą pokrywę to nie powinno świszczeć, u mnie nawet przy 160km/h i zasuniętej pokrywie żadne szumy z okolic szyberdachu nie dochodzą. Co innego gdy odsunę pokrywę, jest trochę głośniej i jest to już irytujące przy prędkościach autostradowych. Największą porażką jest jazda z boxem dachowym, od 110km/h wzwyż w kabinie świszcze i huczy jakby huragan wiał na zewnątrz.
Opublikowano

niestety mam takie same odczucia :(

narazie z boxem nie jeździłem, ale wyobrażam sobie, że jest głośniej.

XmaX