Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orientujecie się jak to jest z zegarami za kierownicą z G02 po lifcie?

Jak składałem zamówienie, to w konfiguratorze była tylko opcja BMW Live Cockpit Professional z systemem nawigacyjnym mówiąca m.in o (...)i imponującej przekątnej 12,3˝ za kierownicą (...) Ponieważ na jazdach próbnych te cyfrowe zegary nieszczególnie mi się spodobały, a ekran 2" większy nie był mi potrzebny, opcji tej nie wybrałem. Wtedy jeszcze w konfiguratorze jak i w ofercie od dealera widniały na wizualizacjach "analogowe" zegary. Linki wygasły, więc otworzyć już nie mogę.

Jednocześnie szukałem jak te zegary wyglądają faktycznie i po przejrzeniu ok 100 filmów na YT znalazłem dosłownie jedną sztukę, chyba z rosji, z takimi zegarami.

Teraz widzę, że w konfiguratorze domyślnie jest opcja Cyfrowy zestaw wskazników za 0 zł, a wyłączenie jej dodaje z automatu BMW Live Cockpit Professional z systemem nawigacyjnym za 4800zł. Jednocześnie przed zamówieniem oglądałem m.in

gdzie mowa jest, że są już tylko zegary cyfrowe.

I teraz to już nie wiem z jakimi zegarami przyjdzie :D

Opublikowano
Raczej Analogowe, W standardzie G02 LCI na Polske są analogowe. W UK mają w standardzie Cyfrowe, a przynajmniej mieli rok temu. Nie rozumiem wątpliwości co do zegarów z Virtual Cockpit 7.0, dla mnie rewelacja. IMO BMW ma najlepsze zegary cyfrowe.
Opublikowano

Jak widać w konfiguratorze obecnie nawet na Polskę nie ma opcji analogowych.

Zegary klasycznie okrągłe zegary mi po prostu odpowiadają. Do tego zasięg i rezerwa i to wszystko czego mi do szczęścia potrzeba.

Opublikowano
I teraz to już nie wiem z jakimi zegarami przyjdzie

Przyjdzie z pełnymi, cyfrowymi zegarami - tymi samymi co są w LC Pro. Innych już nie montują.

Dopłacając 4800 można dostać wyświetlacz centralny LCD większy raptem o 2% od tego co jest w standardzie - BTW, nie wiem czy ktokolwiek teraz zamawia LC Pro tylko dla tych 2 cali.

Reszta jest ta sama.