Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadaczem E88 (cabrio) jestem od niedawna i przyznam że żadne z moich BMW nie prowadziło się aż tak źle.

W aucie nie brakuje mocy, co jest na plus, ale w trakcie jazdy po rondzie i w długich zakrętach mam wrażenie luzu na kierownicy. Objaw występuje zarówno w lewą jak i prawą stronę. Byłem na ścieżce diagnostycznej nic nie wyszło. Mechanik obejrzał zawieszenie i stwierdził, że trzeba ustawić zbieżność. Po zbieżności nic się nie zmieniło. Auto w tej chwili na dość dużych felgach 18 cali.

Może ktoś ma pomysł gdzie szukać przyczyny???

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
E88 (cabrio)

Tu jest przyczyna. Masz auto bez dachu więc jest inna sztywność karoserii w zakrętach, plus dowalone masy na wzmocnienia (ok 100 kg). Albo masz po prostu dziwne czucie samochodu bo jedynki niezależnie od wersji budy prowadzą się spoko.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Koledzy, dałem sobie trochę czasu i Jedynce. Niestety dalej mam wrażenie takiego jakby przeskoku w układzie kierowniczym w zakręcie. Na co dzień jeżdżę kilkuletnimi autami i w nich jest wszystko zwarte. W jedynce pojawia się takie dziwne uczucie uciekania. Stąd pytanie do Was czy ktoś miał podobnie? Może przekładnia kierownicza, może gdzieś jest jakiś luz? Czy możliwe żeby dwóch mechaników nic nie zauważyło?