Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Część, wracając z trasy, na autostradzie jadąc 150km/h nie mogłem przyśpieszyć po chwili zapalił się błą abs asc i znów mogłem przyśpieszać. Dojechałem do domu bo byłem juz blisko.

Rano ruszając przy prędkości ok 40km/h mrugało asc i szarpało, jakbym tracił przyczepność. i nie mogłem przyspieszać, trzeba było wyłączyć asc żeby jechać a po chwili zapal sie na stale asc i abs. Podpiołem inpe i jednynnie błąd 64 Dauerregelung / Einsteuerung. Błąd nic mi nie mówił i nie znalazłem informacji co to moze być.

Z racji ze w aucie w przeszłości były wymienianie prawie wszystkie czujniki abs oprócz lewego tyłu. to zamówiłem i wymieniałem lewy tył. Problem z szalejącą trakcją zniknął, jednak pojawił się poważny problem z abs, ponieważ pedał hamulca jest twardy i nie można hamować, prawie uderzyłem w poprzedzające auto, dopiero jak po jakies chwili zapala sie bledy asc i abs na zegarach to hamulec działa, jednak bez abs. Znów podłączam inpe i bład ten sam czyli numer 64. Nie wiem już gdzie szukać. Bo sprawdzałem w inpe podczas jazdy jak pokazują predkosc czujniki i kazdy pokazuje tak samo. Niestety inpa poakzuje tylko d o20km/h wiec nie mogłem sprawdzić co się dzieje na wyższych prędkościach

Opublikowano
A powiedzcie skoro zegary biorą prędkość z lewego tylu. A prędkość nie skacze. To mogę wykluczyć pierścień magnetyczny? Czy prędkość jest brana tez z innych czujników? Bo wstążkowe prędkości działa normalnie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
może być tak że lewy tył jest ok, albo zaburzenie odczytu jest chwilowe i wskazówka może tego w wyraźny sposób nie pokazać, obejrzyj/wyczyść te czujniki, może są zabrudzone, może jakaś wtyczka?
Opublikowano

Kurcze. Niby czujnik nowy.

Konkretnie co go boli inoa nie pokazuje. A na teście prędkości wszystkie czujniki chodzą równo.

Szukanie igły w stosie siana