Skocz do zawartości

Problem(?) z mostem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzis podnioslem auto, by zbadac przyczyne niedzialania predkosciomierza. Przy okazji okazalo sie, ze most cieknie i to dosc mocno, a dodatkowo wysuwaja sie z niego polosie. Czy tak ma byc (polosie) czy nie maja pierscieni zabezpieczajacych? Pytanie - czy walczyc z tym, czy kupic lepiej inny most (ktory nie cieknie i ma dzialajacy czujnik do predkosciomierza)?
Opublikowano

Witam

Jak moga Ci sie wysuwac polosie? :shock: Z mostu?

Kup uszczelniacze wymien i bedzie ok.Jak most cichy ,to nie ma potrzeby go wymieniac!

tylko nie wiem co z tym wysuwanie polosi :jawdrop:

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
Witam

Jak moga Ci sie wysuwac polosie? :shock: Z mostu?

Kup uszczelniacze wymien i bedzie ok.Jak most cichy ,to nie ma potrzeby go wymieniac!

tylko nie wiem co z tym wysuwanie polosi :jawdrop:

pozdrawiam

No wysuwaja sie o jakies 3-4 cm. Nie same rzecz jasna tylko jak sie pociagnie i tylko wtedy gdy auto jest na podnosniku :) Tez mi sie zdawalo, ze nie powinny ale jednak sie wysuwaja. Any idea?

Opublikowano
Sprawdź jeszcze raz, półosie mogą się przesówać w przegubie ale nie w moście, zobacz co się przesówa sama półoś czy półoś z przegubem wewnętrznym i całą manżetą.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano
  • Autor
Sprawdź jeszcze raz, półosie mogą się przesówać w przegubie ale nie w moście, zobacz co się przesówa sama półoś czy półoś z przegubem wewnętrznym i całą manżetą.

No wlasnie wysuwaja sie z mostu :cry2: Cholera, czyzbym nie mial jakichs pierscieni? Bo ze uszczelniacze do wymiany to wiem :)

Opublikowano
  • Autor
Co do huczenia mostu to niestety nie mam porownania, bo to pierwsze moje BMW (i w ogole auto z tylnym napedem). Dzis staralem sie posluchac, podczas przyspieszania jest wg mnie cicho, niezbyt glosne, ale wycie (ale moze tak ma byc) pojawia sie np. gdy ujme gazu.