Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mocno czuć benzynę przy odpalonym samochodzie, podczas zatankowania do pełna gdy auto pojeździ i benzyna zejdzie na oko 3/4 baku zapach ustępuje dodam iż wczoraj podczas tankowania na full zobaczyłem ze od prawej strony z tylu pojazdu benzyna lekko kapie,po przejechaniu do domu ze stacji i sprawdzeniu- sucho,przez noc raczej również nic nie uleciało na komputerze pokazuje wartość niezmienną jeśli chodzi o wskazówki i dystans wartości są takie jakie były przed zostawieniem samochodu na noc ,zero jakiś plam pod pojazdem itp Po nocy przejechałem 34 km do pracy,przed wyjazdem sucho po dotarciu do pracy w tym samym miejscu które wymieniłem wyżej auto jest lekko zapocone i strasznie czuć benzynę gdy auto chodzi
Opublikowano

Guma łącząca wlew z bakiem jest od tyłu na wierzchu, więc dość łatwo można to obejrzeć, od spodu oczywiście.

Może ktoś próbował się tam dobrać do zawartości baku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie chodzi o gume, tylko o odpowietrzenie baku, karbonowa rurka, idaca pod nadkolem, jest peknieta. Naprawa bardzo trudna, nalezy bak wyciagac.
Opublikowano
W jakim miejscu można dostrzec wyciek przy tym co napisałeś ? I jeśli rurka jest pęknięta to dlaczego ten problem nie występuje jak bak ma mniej paliwa niż full 3/4 bądź mniej
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie mozna, wszystko jest zakryte, nalezy zdemontowac nadkole. Jak jest rurka peknieta, a na 100% jest, paliwo wycieka odpowietrzeniem przy pelnym badz 3/4 baku. Przy dieslu nie jest to niebezpieczne ale przy pb, bardzo grozne.