Skocz do zawartości

Uciekajacy płyn z chlodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

dzisiaj odebralem swoj woz od mechmagika po regeneracji glowicy, regulacji wtryskow i takie tam... ogolne troche kasy ze mnie polecialo... Ale wracajac do tematu jade sobie zadowolony zeby przetestowac samochod a tu kontrolka od temp jest na czerwonym, dymi mi delikatnie spod maski i delikatnie smierdzi. wywalilo mi caly plyn do chlodnicy (dzisiaj wymieniony na nowy), zero grzania do srodka samochodu. Dolewka plynu na odpalonym silniku. pompa zassala, wskazówka na kontrolce ok i po przejechanych 100m wskazowka z kontrolki idzie znowu na czerwony. Wiec odczekalem dobre pol godziny przy otworzonej masce i jakos doturlalem sie do domu. Macie jakies pomysly co tam moze byc nie tak??? z gory dzieki za odp i pozdro

Opublikowano
Sluchaj a dobrze odpowietrzyles uklad??Niestety niedawno to przerabialem... :(...Na poczatek, dobrze odpowietrz uklad!!Bylo sporo o tym uzyj :search: :search:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Witam,

dzisiaj odebralem swoj woz od mechmagika po regeneracji glowicy, regulacji wtryskow i takie tam... ogolne troche kasy ze mnie polecialo...

Gratuluje mechanika, który grzebie przy głowicy a nie potrafi odpowietrzyć układu, przecież głowice mogło trafić, jednak znając życie nie była by to wina mechanika tylko Twoja - moja rada trzymaj się od niego z daleka.

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Gratuluje mechanika, który grzebie przy głowicy a nie potrafi odpowietrzyć układu, przecież głowice mogło trafić, jednak znając życie nie była by to wina mechanika tylko Twoja - moja rada trzymaj się od niego z daleka.

nie dokonca jest tak jak mowisz... uwalila mi sie tuleja od zbiorniczka chlodnicy, na szczescie nieduzo sie odlamalo... opaska pusila waz i caly plyn chlodniczy wylecial na zewnatrz... wtedy uklad chlodniczy sie zapowietrzyl... ale juz jest ok