Skocz do zawartości

Problem z odpaleniem f11 525

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam problem swoją bmw f11 525d 211km mianowicie auto zgaszone po jeździe nie chciało odpalić, za którymś razem się udało i był spokój kilka dni , problem wrócił prześledzilem całe forum w poszukiwaniu rozwiązania niestety nie znalazłem, problem polega na tym że auto nie chce odpalić wywala błąd "niskie ciśnienie na Listwie" przy próbie rozruchu czasami też błąd o nieprawidłowym sygnale czujnika walka rozrządu, przy odpowietrzeniu komputerem samochodu jest takie najdziwniejsze zjawisko pompka pompuje paliwo luzuje wtryski paliwo nie leci, stukne czymś w przewód doprowadzający paliwo do listwy i nagle paliwo zaczyna lecieć, przy próbie odpalania jest podobnie auto nie chce odpalić stukne w ten przewód i paliwo zaczyna podawać auto odpala, sprawdziłem zawór na pompie nie ma opiłkow, wymieniłem na inny co prawda używany regulator ciśnienie na Listwie, ma ktoś pomysł lub może miał podobną sytuację ? Lub posiada wiedzę który z czujników podaje paliwo z pompy wysokiego ciśnienia na listwę bo myślę że to właśnie ten czujnik zawiesza się w pozycji zamkniętej tylko nie wiem który jest za to odpowiedzialny jeśli to zły trop proszę wyprowadzić mnie z błędu.

Z góry dziękuję :)

Opublikowano
  • Autor
Spróbuję wyciągnąć dzisiaj 3 czujniki 2 z listwy i jeden ten z sitkiem z pompy i umyje to w myjące ultradzwiekowej raczej nie powinno to narobić bałaganu :?: