Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z moim BMW e90, otóż nie działają mi wycieraczki, tzn. działają, mogę je włączyć i chodzą na różnych biegach, ale nie można za nic wyłączyć!

Po włączeniu wycieraczki chodzą nawet jak zgaszę silnik i wyjmę kluczyki.

Aby móc wyłączyć wycieraczki muszą wyłączyć silnik i odpalić go na nowo - wówczas wycieraczki stają.

Manetka nie reaguje na zatrzymanie wycieraczek.

Wiem, że było sporo podobnych już tematów, ale przerobiłem już wszystko. Sprawdziłem wszystko co mogłem tzn:

- wymieniłem przekaźnik - w sumie różne przekażniki, a sprawdzałem chyba z 5 różnych, w tym kupione nowe zgodne numerami ze starym przekaźnikiem

- dwukrtonie wymieniałem manetki

- wymieniłem cały mechanizm wycieraczek

- bezpiecznik od wyceiraczek jest OK

Problem dalej występuje. Po podłączeniu pod kompa pokazuje niby błąd przekaźnika, ale to już było wymieniane.

Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł co sprawdzić? Czy w tym modelu (e90) są jeszcze jakieś inne przekaźniki odpowiadające za pracę wycieraczek poza tym , który znajduje się w skrzynce bezpieczników po stronie pasażera?

Opublikowano

Mi wycieraczki nie gasły jak doszło do uszkodzenia akumulatora i napięcie spadało do 10.5V

Samochód odpalał ale ledwo i potem choinka błędów i wycieraczki startowały i chodziły aż do skasowania błędów na kompie