Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od 2dni mam problem ze wspomaganiem bmw e91 320d n47 2007r. Mpakiet. Czasem odpalę wspomaganie jest,a czasami nie ma. Gdy skrece kołami maksymalnie w lewo lub prawo wspomaganie wraca. Nie mam pojęcia jakie jest wspomaganie czy elektryczne czy hydrauliczne i nie mogę zlokalizować zbiorniczka do płynu wspomagania.
Opublikowano

Jak nie masz zbiorniczka to znaczy, że elektroniczne. Po prawej stronie silnika (od przodu) powinieneś mieć alternator, kompresor do klimy i rolkę kierunkową.

Skoro jest elektroniczne to powinny w sterowniku zapisać się jakieś błędy i fakt 12V na odpalonym silniku to trochę mało. Ktoś zaglądał do alternatora?

Opublikowano
Byłem u elektryka mówił że błędów żadnych nie ma od wspomagania, a ładowanie jest w porządku. Na jego to mówił że być może wspomaganie siada i tak się zachowuje raz jest raz nie. Teraz do jego jechałem to po 3km się wlazyczylo a wczoraj cały dzień bez jezdzilem