Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam możliwość zakupu pojazdu BMW 520d 190KM, F11, który stał przez okres 3 lat na parkingu i był nie jeżdżony. Po dzisiejszych oględzinach auto odpala natomiast jest problem gdyż wyświetla dziwne wiadomości:

1. Konf. niespójna Zleć sprawdzenie,

2. Awaria ostrzeżenia przed pieszymi,

3.Błąd systemowy funk. wezwania SOS,

4. Błąd dot. czujników parkowania.

Auto posiada zamontowane kamery, czujniki ale po naciśnięciu przycisku kamery brak reakcji. Auto w bardzo dobrym tanie blacharsko-lakierniczym. Nie mam możliwości podłączenia na chwilę obecną interefejsu i opieram się na informacji komputera auta. Czy po tak długim postoju jest możliwość rozkodowania, akumulator zmieniany czy też może być taka przyczyna?

Dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

Podobne błedy u mnie pojawiły się miesiąc po wymianie licznika z Basic na 6WB. Wyglądało to tak jakby licznik 'przypomniał sobie' konfiguracje z poprzedniego auta, i zasypało mnie błedami SOS, pieszych, skrzynii, asystenów, etc. Nie oznacza to ze tak jest w Twoim przypadku, równie dobrze np. wilgoć mogła dostać się do elektryki/sterowników, bądź jakiś fachowiec zaglądał lub 'poprawiał' coś w aucie. Bez wzgledu na to czy pokazuje błedy czy nie, osobiście nie kupiłbym auta za kilkadziesiąt tys. zł bez sprawdzenia w serwisie, lub przynajmniej szczególowej diagnostyki komputerowej/ prześledzenia historii serwisowej.

Pozdrwiam

Opublikowano

Akumulator padnięty i samochód sypie błędami z czapy.

Kupiłem F30 po dwuletnim postoju, na desce była choinka. Nowy akumulator, kasowanie błędów i od roku żona jeździ bez żadnych problemów, ale... zabrałem aku że sobą, wymieniłem, skasowałem błędy i dopiero wtedy podjąłem decyzję o zakupie.