Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem nastał mnie nagle przed 20 minut przed wyjruszeniem w trasę, pacjent to bmw e61 z 2005 roku opadła na poduszkach (NIVO) i już się nie podnosi,nie ukrywam już wcześniej opadała po nocy z prawej strony, ale zawsze się podnosiła w 10 sekund sprawdziłem miech(woda z mydłem) ma mikro dziurkę, błąd 5F9A błąd czasu regulacji, zwiększenie wartości - sygnał zbyt wysoki- stały (Komp diagnostyczny DELPHI) co za tym idzie rozkręciłem osłony wyjąłem kompresor podłączyłem na krótko- działa dmucha powietrze, ktoś już grzebał przy wiązce wiec całą rozprułem z pancerza i izolacji, jeden przewód był przełamany, polutowałem wszystko na nowo poskręcałem i wywaliło znowu ten sam błąd, kompresora w ogóle nie słychać, bezpiecznik cały jutro sprawdzę jeszcze przekaźnik czy jest sprawny, co do samych czujników pokazują -89mm(kierowca)-83mm(pasażer) wcześniej jak od razu wywaliło błąd i auto zaczelo opadac od kierowcy pokazywało -65 a od pasażera -68 i co kilka sekund skakało do -105mm 96mm jeszcze jedna kwestia to że przez ostatnie 3 dni są u mnie ciągłe ulewy (auto mam od marca a jeżdżę nim dopiero od kwietnia i przez ten okres nie było takich mocnych opadów deszczu).

Miał ktoś taki problem i wie co może dolegać Lub co mógłbym dodatkowo sprawdzić ?

Opublikowano
Sprawdź czy we wnęce koła zapasowego nie zalało modułów (tam znajduje się moduł od nivo). Zrób to szybko bo to może być wierzchołek góry lodowej gdyż znajdują się tam również inne drogie moduły.
Im wolniej jadę, tym dłużej mnie widać...