Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie.

posiadam g20 z 2022r niestety brałem co było na placu i auto nie ma navi i na connect dostałem info że niestety nie dam rady połączyć się z AA lub carplay

musiałbym mieć doposażony samochod w inny komputer pokładowy lub sam system nawigacyjny

czy może ktoś robił taką wymiane? ewentualnie czy ktoś może jakoś kablowo udało się połączyć telefon z ekranem głównym ?

system który posiadam to OS 7

po aktualizacji w mybmw - opcja mapa - można dokładnie uzyskać gdzie znajduje się auto oraz moja lokalizacja

po wpisaniu adresu mogę - Wyświetlić trasę

pojawiła sie funkcja (prześlij do mojego BMW) - jednak jest to opcja niedostępna

w uwagach jest zapis: brak ważnego abonamentu (aby przesłać cele do twojego bmw, sprawdz dostępność usługi dla swojego pojazdu i aktywuj ponownie abonament)

znalazłem na my bmw opcje dokupienia pakietu Connected Booster

dostałem jednak taką odpowiedź jak zapytałem czy dzięki temu pakietowi będę mógł przerzucić

Potwierdzamy również, że w skład pakietu Connected Booster wchodzą usługi Remote Services, jednakże w przypadku Pana samochodu nie będą one świadczone w pełni, a więc dalej nie będzie możliwości przesyłania celu lub trasy do nawigacji. Jednocześnie informujemy, że dla Pańskiego pojazdu usługi Remote Services są aktywne bezterminowo.

Opublikowano

Sporo informacji jest w tym wątku.

Na chwilę obecną w Polsce temat nie do ogarnięcia. Jest kolega który zrobił to zdalnie ale wykonawca był z Rosji dlatego do tej pory nie ma więcej chętnych.

Cały czas liczymy że aktualizacja która właśnie jest wdrażana pozwoli zakupić w serwisie Carplaya. AA raczej nie do ogarnięcia w wersji bez navi.

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=215&t=375742

Opublikowano

Myślisz że carplay bez navi ruszy?

Bo na info connect mocno mnie zasmucili ze brak modulu wifi i brak navi.. i nie mam co liczyc ze sie uda... stad myslalem o jakims kablu co mozna moze mirror zzrobic

Opublikowano

Bo na info connect mocno mnie zasmucili ze brak modulu wifi i brak navi.. i nie mam co liczyc ze sie uda... stad myslalem o jakims kablu co mozna moze mirror zzrobic

Powoli tracę tą nadzieje że się uda to załatwić w Polsce, chociaż mój serwis twierdził w styczniu jak odbierałem auto że będzie to możliwe. Z drugiej strony kolega mario-pl pisał że Rosjanie uruchomili mu to bez anteny WIFI, także widać że technicznie jest to możliwe jeżeli u niego chodzi. Kwestia tylko kiedy ktoś to w PL ogarnie.

Opublikowano

Powoli tracę tą nadzieje że się uda to załatwić w Polsce, chociaż mój serwis twierdził w styczniu jak odbierałem auto że będzie to możliwe. Z drugiej strony kolega mario-pl pisał że Rosjanie uruchomili mu to bez anteny WIFI, także widać że technicznie jest to możliwe jeżeli u niego chodzi. Kwestia tylko kiedy ktoś to w PL ogarnie.

Ja sie zastanawiam czy robic jakas wojnę w salonie.

Bo tak sie składa ze na ACP mi mocno zależało i pytałem przy konfigurowaniu samochodu czy bedzie ACP to mówili ze bedzie.

Pozniej sam doczytałem ze w mojej konfiguracji nie ma ale uznałem ze skoro mówili ze bedzie to bedzie…

Inna sprawa ze dopłacanie 10k za możliwość podłączenia telefonu po ACP to gruba przesada.

Moje poprzednie - 2 razy tańsze auto - obslugiwalo ACP, obsługują to tez przysłowiowe Dacie.

Wstyd ze nie ma tego w podstawie ale jeszcze większy wstyd ze chcą ruchac nas jak frajerów na 10k za większy o cal ekran środkowy, zegary w formie ekranów i ACP

Opublikowano

To jest jakas mala nadzieja ze jednak acp ruszy -a kol. Mario tez ma wersje bez anteny wifi? -i moze zrzucic obraz z tel na ekran?? ... ( info connect po podaniu vin powiedzialo zebym stracil nadzieje :( )

Opublikowano

Ja sie zastanawiam czy robic jakas wojnę w salonie.

Bo tak sie składa ze na ACP mi mocno zależało i pytałem przy konfigurowaniu samochodu czy bedzie ACP to mówili ze bedzie.

Pozniej sam doczytałem ze w mojej konfiguracji nie ma ale uznałem ze skoro mówili ze bedzie to bedzie…

Inna sprawa ze dopłacanie 10k za możliwość podłączenia telefonu po ACP to gruba przesada.

Moje poprzednie - 2 razy tańsze auto - obslugiwalo ACP, obsługują to tez przysłowiowe Dacie.

Wstyd ze nie ma tego w podstawie ale jeszcze większy wstyd ze chcą ruchac nas jak frajerów na 10k za większy o cal ekran środkowy, zegary w formie ekranów i ACP

Troche gruba przesada zeby 10k chciec za taka podstawowa funkcje... jeszcze najlepsze ze ci co zaplacili dalej tej funkcji nie maja :(