Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jako, że przymierzam się do BMW G31, a miejsce parkingowe mam na platformie (maks. wysokość 1,7m) to czy komuś udało się zmienić ustawienia poziomów wysokości otwierania bagażnika?

Poziom 1 to jest ledwo otwarty, poziom 2 to jest jakieś 1,9m i haczy o górną platformę. Pytałem w różnych serwisach BMW zajmujących się kodowaniem, ale nie wiedzieli na szybko, czy komuś udało się to zmienić za pomocą aplikacji Bimmer Code, bo widziałem tam te opcje w expert mode, ale te oznaczenia wysokości (z aplikacji) nic mi nie mówią i nie jestem pewien, czy to w ogóle zadziała w G31 (wiedzę opieram na przejrzeniu wersji demo). Niestety nic w necie nie znalazłem na ten temat.

Pozdrawiam

Opublikowano

A czy sprawdzałeś w ustawieniach dostępnych w aucie ?

Jeśli dobrze pamiętam to można tam dokładnie ustawić jak wysoko ma się otwierać klapa bagażnika i jest dość szeroki zakres regulacji - przynajmniej ja mam o wiele większy wybór niż tylko poziom 1 lub 2.

Nie pamiętam dokładnie jak wchodzi się w te ustawienia,ale prawdopodobnie: My Vehicle -> Vehicle settings -> Doors/Keys i tam można ustawić poziom otwarcia klapy bagażnika.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U siebie mam 4 poziomy do wyboru.

🙃🙃