Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Korzystał ktoś może z haka w tym aucie i może podzielić się doświadczeniami? Chodzi mi konkretnie o to, że auto ma limit dla holowanej masy do 750 kg. Jest to dość mała wartość jak na auto tej masy i wielkości. Inne elektryki oferują raczej limity w granicach 1500-1800kg. Robiłem ostatnio małe rozeznanie na temat przyczep i z tego co widzę, są dostępne przyczepki dwuosiowe z DMC 750 kg ale realnie potrafiące przewieźć tonę ładunku, czyli razem faktycznie mogą mieć DMC do 1500kg. Stąd moje pytanie, czy tak samo jest w przypadku haka w iX3 czy lepiej nie próbować? ;)

Nie, żebym koniecznie musiał tak duże ładunki przewozić, po prostu ciekawi mnie na ile sobie można pozwolić.

Gdyby ktoś się chciał też przy okazji podzielić doświadczeniami z firmą/modelem przyczepki i co polecacie do iX3 to też chętnie się dowiem, zanim kupię.

Opublikowano
Gdyby kogoś to interesowało, na zagranicznym forum przeczytałem, że limit masy wleczonej iX3 wynika bardziej z chłodzenia jednostki/baterii niż konstrukcji. Dlatego jadąc wolno i z nie dużą prędkością na równej drodze pewnie udało by się uciągnąć trochę więcej za jednym razem w razie potrzeby.