Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, potrzebuje pomocy. nie otwierają mi się drzwi pasażera. Tzn rygiel działa/chodzi a nie da się otworzyć od zewnątrz jak i od środka( lużna klamka) Sprawdziłem bezpieczniki i wszystko ok. Czy to może być problem mechaniczny ? Jak rozebrać drzwi jak są zamknięte, lub jak je awaryjnie otworzyć. Czy to w ogóle jest możliwe aby nic nie połamać ?
Opublikowano
ok odpowiem sam sobie, nie wiem co się stało ale jak pociągnełem panel/boczek to nagle mogłem otworzyć drzwi. Jakby się zamek ustawił z niefortunnym miejscu i żadna klamka nie działała. Ale jaby ktoś miał taki problem to da się sciągnać boczek bez jakichkolwiek strat. Nie jest to łatwe zadanie. Najtrutniejsze jest odkręcenie śrub z dołu i z boku. Ale wykonalne. Podsumowując jak już odkręciłem, pociągnełem boczek to nagle drzwi mogłem otworzyć - Dziwna historia. zamek jak nowy. Złożyłem całość popsikałem silikonem w sprayu i działa.