Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam BMW 320d xdrive (e91) rocznik 2008 i mam problem z okazjonalnym szarpaniem i drganiami.

Drgania pojawiają się najczęściej w normalnym trybie jazdy w okolicach 1500 obrotów przy stałej jeździe. Na sportowym raczej tego nie czuć - pewnie przez to że zazwyczaj obroty są wyższe.

Pojawiają się również okazjonalne szarpnięcia (mam wrażenie że w obu trybach jazdy) - ciężko wyczuć czy jest jakiś wzorzec kiedy to się pojawia - w moich oczach jest to losowe.

Czy ktoś z was miał podobny problem i sobie z nim poradził? Może znacie jakiegoś specjalistę w okolicach Poznania lub Bydgoszczy, który poradziłby sobie z tym problemem?

Z góry dzięki za pomoc!

Pozdrawiam

Opublikowano
U mnie takie za takie pojedyncze losowe szarpnięcia była odpowiedzialna sonda lambda, rzucała błędem. Po wymianie jest ok. Ale fakt faktem, że ostatnio się przekonałem, że źle pracujący egr potrafi bardz. zmienić kulturę pracy silnika.