Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

Pod koniec tygodnia mam zamiar wziąć się wreszcie za wymianę tulei wózka i mam do was pytanie. Czy szpilki przednich tulei są wkręcane czy wybijane do góry? Nie będę opuszczał dużo całego wózka, tak myślę tylko z 5 centymetrów żeby mieć podejście ściągaczem i te szpilki będą przeszkadzały. Tylne wiadomo wychodzi cała śruba.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wkręcane:

sruba-sworzen-gwintowany-bmw-e46-e85-e86-e89-z4-316-318-320-32-325-328-330-m3-33326760360-c317.800x600-s.jpg

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kurcze, to utrudni robotę przynajmniej przy wyciąganiu tulei. Albo trzeba dać wózek w dół przynajmniej na długość śrub, albo rwać tuleję po kawałku.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Udało się wymienić wszystkie tuleje bez wyciągania wózka i wykręcania tych szpilek. Wózek opuściłem około 3cm w dół i to wystarczyło, tylne tuleje poszły bez problemu, przednie najpierw środek, potem nacięcie starej obudowy tulei żeby luzu złapała i łatwo ją było wyciągnąć. Kupa roboty jednym słowem.