Skocz do zawartości

Pompa paliwa nie zawsze dziala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od pewnego czasu pompa jakos dziwnie pracuje :? Jak kupilem moja becie to przy kazdym przekreceniu kluczyka slyszalem jak pompa pracuje a teraz slysze tylko raz za jakis czas :| czy cos moglo sie zepsuc?? czy sa jakies styki/kostki ktore maja wplyw na dzialanie pompy ktore mozna przeczyscic??
Opublikowano
Jeśli masz elektryczną pompke w zbiorniku to sie przygotuj na kupno nowej. Ja miałem taką samą sytuacje w benzyniaku i nic już jej nie pomogło. Teraz mam nową.
Pozdrawiam !!!
Opublikowano

dokładnie - najpierw sprawdź przekaźnik i bezpiecznik - mogą mieć już zaśniedziałe styki

sprawdź jeszcze wtyczkę pompy - jest tuż przy niej - pod klapką z prawej strony, pod kanapą

ja kiedyś tak miałem, że ta wtyczka przy wymianie pompy sie poluzowała i na wybojach przerywało - trzeba było zacisnąć kombinerkami i luzik

czy masz cos takiego, że auto nie chce się wkręcać na Pb? bo to częsty objaw padającej pompki, a jak tylko przerywa, to nie koniecznie jej wina

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)