Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pomoże ktoś zakodować xenon w bmw e90 ? Wiem że po druciarsku i wgl bo będzie bez sprysków i poziomowania. Ktoś pomoże gdzie zmienić wartości ? (moduł FRM2) Kodowanie przez bimmercode expert.

Opublikowano
Najlepiej do tego użyć NCS. Dodajesz $522 do VO w modułach CAS I FRM, kodujesz NFMR pustym plikiem MAN, następnie musisz zmienić opcje w NFRM; autolwr i dynamlwr(coś takiego nie pamiętam dokładnie) na nicht_aktiv, jak będą błędy spalonej żarówki to cold i warm check TFL również nicht_aktiv. Jeżeli masz lampy poliftowe(biksenon) to musisz zakodować jeszcze BI_XENON_BEI_LH(albo PWM_ANST_FL_BIXENON - musisz sprawdzić) na aktiv i opcja niżej napięcie na 13V, polecam dorzucić DRL_TFL_MIT_SML na aktiv. Elektrycznie musisz dorobić masę do wtyczki, w poliftowych przewód od długich do przysłony.
Opublikowano

https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=28035

tu jest to ładnie opisane, nie wiem czy przez bimmercode to ogarniesz bo nie da się tam modyfikować VO ale możesz próbować znaleźć i przestawić te opcje które pisałem wcześniej. Jeszcze polecam przy okazji sciągania zderzaka wyciąć w nim dziury na zaślepki spryskiwaczy, fizycznie nie musisz ich montować ale to że będą widoczne nie będzie zwracać uwagi diagnostów i drogówki :norty: Podobnie możesz zrobić z pokrętłem regulacji zasięgu świateł, kup sobie przełącznik od usa xenon(chyba najtańsze dostępne), rozbierz, usuń pokrętło ze swojego i przełóż zaślepkę z tego co kupiłeś, nie będzie widać że jest po druciarsku :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No jak, pokretlo regulacji musi zostawic, jak ma swiatla ustawic skoro robi na skroty, bez poziomowania? Pokretlo zostawic i zakodowac aby normalnie dzialalo.