Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pacjent BMW E39 520i sedan

Mój wózek znów zaczyna odwalać.

Link do filmiku:

Problem:

W południe wyjeżdżałem z podwórka i włączyłem kierunkowskaz lewy, 2 mrygnięcia normalnie i nagle zaczęła mrygać bardzo szybko kontrolka kierunkowskazu (jak przepalona żarówka, ale jest dobra), po czym odbiłem kierunek i wbiłem po raz kolejny. Pojechałem sprzątać samochód, zajęło mi to całe południe, gdy skończyłem, wsiadłem do samochodu i już znikło oświetlenie po włączeniu świateł...

A mianowicie działa:

- światła wnętrza na górze i tył oraz schowka, wyświetlacz radia oraz wyświetlacz klimatronika, również działa wyświetlacz komputera, oraz kontrolki no i oświetlenie normalnie działa (xenony, ringi, długie). Najdziwniejsze, że jedynie działa podświetlenie przełącznika świateł.

A nie działa:

- podświetlenie zegarów (obrotomierz, prędkościomierz, temperatura oraz stan paliwa), nie działa podświetlenie przycisków na boczkach samochodów oraz podświetlenie przycisków radia i klimatronika.

Jak się dobrze przyjrzycie na filmiku, to widać, że zegary się podświetlają lekko po włączeniu świateł (minimalnie).

Sprawdziłem bezpieczniki w schowku (wyciągnąłem i wsadzałem wszystkie) był 1 spalony to wymieniłem i również nie działa oświetlenie tego, co wymieniłem.

Proszę, pomóżcie bo nie wiem, gdzie szukać problemu i od czego zacząć!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czy moduł świateł nie pływa w wodzie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.