Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam

Zerknijcie świeżym okiem na ten egzemplarz. Auto z przeznaczeniem na wycieczkowóz. Kolor i wyposażenie bardzo mi odpowiada. Większych wad nie dostrzegam.

Może Wy coś wypatrzycie?

https://www.olx.pl/d/oferta/bmw-520d-serwis-stan-bdb-bogate-wyposazenie-CID5-IDOuNKu.html

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Siema johny, minęło trochę odkąd ostatnią wstawiałeś :mrgreen:

Ta ma jakieś szkody, nie wiem czy właściciel coś wspominał. Macha malowana.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Siema ;)

Nie dopytywałem jeszcze dokładnie. Dostałem za to ok 50 lepszych zdjęć i auto naprawdę wygląda poprawnie. Przeglądam już egzemplarze w zakresie 40-80tys. zł i niestety w każdym coś wypatrzę :|

Przebieg trochę straszy, ale czy warto dopłacać 30k aby było 200 na blacie ? Sam nie wiem

Oglądałem także 2 szt CLS, mimo fajnych zdjęć i zapewnień.... eh szkoda gadać...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie w pierwszych latach zarabiała na siebie ;)

Według cepiku sprowadzony przy bodaj 268, obecny właściciel przejechał raptem kilka tysi w 2 lata.

Przebiegi podobne do moich aczkolwiek ostatnio szaleje i moje 318Ci ma już 90000km :shock:

Może po pracy zadzwonie i podpytam o ewentualne szkody, przebieg w ostatnim czasie i naprawy o których wspomina w treści ogłoszenia.

Opublikowano

Dopytaj o te serwisy bo niby przy przebiegu 270 tyś został zrobiony bardzo duży serwis:

wymiana kompletnego rozrządu

wymiana chłodniczki egr w serwisie bmw na nową

nowe hamulce z przodu i z tyłu

oleje płyny,

olej z filtrem w skrzyni oleju

nowe poduchy tylnego zawieszenia pneumatycznego

BMW

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To co piszesz pokrywa sie z treścią ogłoszenia. Z rozmowy sprzedawca wydaje sie normalnym właścicielem a nie handlarzem/cwaniaczkiem
Opublikowano
Ta sztuka była wystawiona i pewnie sprzedana na początku 2020 roku (podobno sam sprowadził z DE dla siebie ale po roku już sprzedaje co troszkę dziwne), teraz wystawia ja ktoś inny co by się zgadzało z ogłoszeniem.

BMW

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Obecny właściciel od maja 2020.

Mam do Mławy ok 90km chyba zrobię sobie wycieczke.

Nawet po forumowej giełdzie widać że obecnie nie ma zbyt wiele ofert :|

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziś wybieram sie zobaczyć auto na żywo. Jakieś sugestie na co zwrócić szczególną uwagę? :wink:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Czy maskę robił, to actchris mi stawia piwo :D

Rozrząd masz z głowy bo wymieniał z tego co pisze.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bateria w czujniku lakieru sprawdzona :cool2:

P.S. miałem zbliżony kolor lakieru w W220. :mrgreen: Na żywo znacznie ładniejszy niż na zdjęciach, a co najważniejsze idealny do utrzymania w czystości :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ładny kolor, bardzo fajne wnętrze, przebieg spory ale akceptowalny. Cena dość wysoka jak na taki przebieg, ale rozumiem że auto jest mocno doinwestowane i bardzo zadbane i bez poważnych szkód w historii - i stąd taka cena.

Zatem trzymamy kciuki za udaną wycieczkę do Mławy i udany zakup. Zdaj relację ;)

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeszcze sie zastanawiam. Właściciel niezbyt skory do negocjacji mimo (według mnie) bardzo dobrej oferty z mojej strony. Co ciekawe ogłoszenie zniknęło z olx.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najpierw plusy:

- całokształt, auto jest zadbane, widać po nim ślady przebiegu jak np wypiaskowana szyba czy halogeny (oryginalnie były depo?) jednak na moje oko wszystko jest w normie dla ponad 10letniego auta

- wnętrze czyste schludne bez większych mankamentów

- komora silnika j.w, pas przedni z naklejkami, brak śladów druciarstwa

- 2xklucz, 2xpilot webasto

- książka serwisowa jest ale jakaś taka ładna, może sie czepiam

- lakier według mojego prostego czujnika na całym aucie w normie, na oko też nie dopatrzyłem sie jakiejś fuszerki jednak nie moge wykluczuć ingerencji. Przedni zderzak aż za ładny ale nie biore tego jako wade

Minusy:

- opony przód 2x2016 rok, tył 1x2016, 1x2017 (sprzedawca w ogłoszeniu wspominał o nowych oponach z tyłu a okazały sie "nowe" używki co niestety poddaje w wątpliwość pozostałe deklaracje z ogłoszenia, dla mnie do wymiany komplet, zimowych brak

-zaciski hamulcowe dość mocno pordzewiałe - w moich dwóch 17nastoletnich autach wyglądają o niebo lepiej

-drzwi w narożnikach przy listwach chromowanych mają takie 3-4mm purchelki

- małe kierunki łuszczy sie sreberko

-nie znalazłem zestawu naprawczego lewarka narzędzi

-webasto nie wiadomo czy działa bo właściciel nie używał, dziwne bo auto stoi pod wiatą

-napinacze pasów przód data taka sama jednak wydaje mi sie że ten od kierowcy bardziej wystawał

Autko oglądałem w zimnie ok 40min + jazda jako pasażer. Wrażenia pozytywne

Właściciel wymienił pompe wody, założył folie na ekran nie posiadał natomiast jakichś dokumentów, rachunków na wszelkie duże wymiany opisane w ogłoszeniu

Podpowiedzcie prosze czy u Was w f10/11 jest podobnie ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprzedany. Mam małą nauczkę aby nie korzystać z tego działu :norty: ciekawy zbieg okoliczności że kilka godzin po moim opisie auto zostaje sprzedane, a wcześniej wisiało kilka tygodni :cool2:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Przypadek, po Twoim opisie to raczej specjalnie nie nabrał jakości i popularności ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możliwe, aczkolwiek starałem się obiektywnie go opisać. Miał jeszcze kilka wad o których nie wspominałem jednak biorąc pod uwagę wiek i przebieg uważam że jego stan był i tak sporo ponadprzeciętny.

Szukam dalej. Dziś przeglądam 7er :norty:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Z 7er będzie wesoło :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie no 4,4 turbo i jeszcze ten przed zmianami to chyba mina, po co ładować się na minę na własne życzenie? Była piękna 730d biała w Siedlcach ale też za długo myślałem i się sprzedała.

Ofert F01 jest dużo, ale myślę że min jest więcej niż wsrod popularnych 520d.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie no 4,4 turbo i jeszcze ten przed zmianami to chyba mina, po co ładować się na minę na własne życzenie? Była piękna 730d biała w Siedlcach ale też za długo myślałem i się sprzedała.

Ofert F01 jest dużo, ale myślę że min jest więcej niż wsrod popularnych 520d.

O tej białej włoszce ze Siedlec - to Ci mówiłem.

Więc powiem - "a nie mówiłem" ??

Wracając do Twoich marzeń...

Moje zdanie jest takie - chcesz siódemkę?

Rozumiem. Też lubię wyzwania. :oops:

Ale na inny napęd niż 3.0d bym się nie odważył.

Mówię o sobie, ale Tobie też tak radzę.

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hmm biała była "golasem" jak na 7er, sporowadzona z Włoch, bez deklaracji bezwypadkowości. Ta z Olsztyna jest 2 lata młodsza, ma mniejszy przebieg, lepsze wyposażenie, polskie pochodzenie, deklarację bezwypadkowości i przy tym wszystkim jest raptem kilka tys. zł droższa.

Mnie zniechęcają dwie sprawy: do garażu wlezie na styk i konieczność posiadania odłożonych jakichś 50tysi w razie "w" :wink:

w przypadku 730D pewnie "zapas" 20-30 tysi byłby ok :roll:

Wacając do 5er większość egzemplarzy jest już bardzo mocno wyeksploatowana :| gdybym za ok 70tys zł znalazł ładnie skonfigurowany egzemplarz f10/F11 z przebiegiem w okolicy 100tys, km z polskiego salonu i w miarę bezwypadkowy długo bym się nie zastanawiał :wink: