Skocz do zawartości

E60 2003/12 doposażenie w fotele full elektryka + grzanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Ostatnimi czasy trapie się z doposażeniem grzania foteli do mojej e60. Wedlug VIN byly manualne szmaty, bez grzania. Samochód kupiłem z włożonymi już full elektrycznymi skórami z pamięcią u kierowcy oraz z matami grzewczymi w obu fotelach.

Toszkę poszperałem w internetach, przejrzałem TISa i to co mam juz w samochodzie. Do foteli mam podłączony CAN_L i CAN_H, elektryka działa u kierowcy i pasażera. Kupiłem moduł SZM (panel DSC + Grzanie) jednak wyczytałem, ze potrzebuję K_BUS żeby to zadziałało a skoro nie mialem ori. ele. foteli to prawdopodobnie nie mam w ogóle szyny K_BUS w samochodzie i tu rodzi się problem z którym się borykam - mianowicie - jak uruchomić grzanie (to jest dla mnie priorytet) no i tą nieszczęsną pamięć fotela kierowcy?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Zapomniałem o temacie

Wszystko udało się ogarnąć, działa grzanie i elektryka z pamięcią.

Dołożyłem panel DSC + Grzanie, podłączyłem CAN-L i CAN-H do panelu, do modułów foteli również doprowadziłem CANy i grzanie ożyło bez kodowania. Pamięć ożyła dopiero jak moduły foteli zakodowałem jako moduły od e46 w NCS Dummy.

Podsumowując działa el. regulacja, grzanie i pamięć bez żadnych błędów, więc retrofit udany w 100%.