Skocz do zawartości

[E34] 524 TD dziwny przypadek odpalania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ostatnio cos pierdyklo mi w BMW i jest mala kiszka a mianowicie nie moge jej odpalic z kluczyka dostaje plus na pompe wtrysku jest wszystko git kreci kreci obroty ma jak kazdy ale nie odpali, za to odpala bez problemu na "zapych" wystarczy 3m bujnac i chodzi. nie wiem co moglo sie stac moja becia to model e34 2,4TD 1990r prosze o pomoc pozdrawiam
Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko

Podczas wlaczenia zaplonu swieci mi sie pomaranczowa kontrolka oznaczajaca wtrysk (obok podgrzewania swiec) kumpel powiedzial mi ze moze byc woda w filtrze paliwa i moze to powodowac ciezkie odpalanie czy jest to mozliwe jesli tak to jak usunac ta wode (caly problem) ???????

Pozdrawiam

Opublikowano
Ta kontrolka sygnalizuje rowniez prace pompy wstepnej. Ale jak chcesz usunac wode z filtra to musisz odkrecic taka plastikowa srubke na dole filtra (jest tam podpiety rowiez czujnik) i spuszczac az poleci ropa.