Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie, mianowicie dzis usłyszalem podejrzany dzwięk z komory silnika tak jakby piszczący gwizd, dzieje sie to wtedy kiedy temperatura jest w połowie , załącza się wisko i wiatrak ma maksymalne obroty jak robie przygazówke tak do 3000 obrotów jak silnik się schłodzi to problem znika.. dodam, że to nie jest szum wiatraka, bo znam ten dzwięk i do niedawna tego nie było M50 B25 '93 r. PS kolega powiedział, że moga to być rolk,i ale nie wiem jak to sprawdzić
Opublikowano
Ja wymieniłem pompe gdy przy próbie poruszenia wentylatorem (w kierunku od silnika do przodu) pojawił się luz , ale wycieku jeszcze nie było - po prostu umierało łożyskowanie pompy. Spróbuj może też zauważysz coś niepokojocego.
Opublikowano
Dołączam sie do pytania jednak umnie chlodnica jest wrzaca jak i gorny waz dolne zas sa cieple. Po odkreceniu korka w chlodnicy na wolnych niewidac aby plyn z chlodnicy przelatywal przez otwor, dopiero podczas gazowania przelewa sie do pojemnika z plynem.
Opublikowano
Maciek wyplywa Ci plyn przez ten otwor na wolnych obrotach czy jak gazujesz ? Umnie na wolnych nic nieleci dopiero jak gazuje i wydaje mi sie ze umnie tu jest problem bo grzeje mi sie na postojach przyczyna bedzie to iz woda sie nagrzewa i niestest wprawiona w obieg.