Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno zakupiłem adapter i pełną wersję BimmerCode.

Uruchomiłem już CarPlay na pełnym ekranie, dodatkowe kodeki video oraz odtwarzanie filmów z USB oraz oczywiście wyłączyłem funkcję Start/Stop.

Czy możecie polecić jakieś ciekawe opcje warte zakodowania, z których korzystacie.

Wiem iż jest ich pełna lista w aplikacji, jednak nie jestem pewny czy są większość jest warta kodowania, a nie chce mi się tego sprawdzać i później przywracać standardowe ustawienia.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jaki masz rocznik g30 i jak udalo Ci sie ustawic pelny ekran car play?

Było już w temacie CarPlay, jak masz pre LCI i ISTA nowszą niż mniej więcej kwiecień 2021 to można to zrobić bezpośrednio w Bimmercode. Inaczej trzeba wgrywać hakerskie pliki do HU i płacić miliony monet.

Opublikowano

Mam G31 z 2018 roku. Zakodowałem CarPlay poprzez Expert mode w BimmerCode.

Wszystko poszło szybko i bez problemów.

Opublikowano

Ja kupiłem od sprzedawcy polecanego na stronie aplikacji BimmerCode.

Sprzedawca ze Szwecji ale cena i tak wyszla o 100 zł taniej niż na Allegro, gdzie kolega z linka powyżej rekomenduje zakup: UniCarScan UCSI-2100 za 400 zł.

Opublikowano
A mi z G30 działa dalej poczciwy Vgate iCar PRO za 95 zł z Allegro mimo, że z listy polecanych juz znikł :D
  • 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 7.05.2022 o 18:44, Axxel napisał(a):

Mam G31 z 2018 roku. Zakodowałem CarPlay poprzez Expert mode w BimmerCode.

Wszystko poszło szybko i bez problemów.

Podpowiesz jak to ogarnąć przez expert?

Bo włączyłem w bimmercode Carplay, ale nie ma.

A moja jednostka 100% obsługuje carplay bo sprawdzał mi gość od kodowań.

Opublikowano

Przepraszam ale aktualnie jestem na wyjeździe - bez auta, więc nie mogę tego dokładnie sprawdzić. Z tego co pamiętam to po ustawieniu CarPlay w BimmerCode i zapisaniu - wgraniu tych ustawień do auta wszystko zadziałało. 

• Dziękuję 1