Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Auto po 3tyg postoju nie chce odpalić.Po włączeniu zapłonu zaswieca się check engine.Auto kręci rozrusznikiem ale nawet nie łapie.Wszystkie bezpieczniki sprawdzone.Po podłączeniu do kompa wyświetlało brak zasilania na listwie paliwowej oraz "elektroniczny układ antykradzieżowy manipulacja.O ile ten pierwszy dało się wykasować to ten drugi już nie .Wie ktoś z was p co chodzi?Auto mam od 8 lat i nigdy nie było z nim problemów,ma też znikomy przebieg 178tys.
Opublikowano

Musisz zrobić synchronizację ews-dde. Użyj do tego inpa lub ista.

Na przyszłość. Lepiej podać kod błędu niż opis, ponieważ nie każdy program diagnostyczny tłumaczy poprawnie

Opublikowano

Jeśli to już N57 to synchronizacja nie będzie możliwa. Auto stało na parkingu czy pod domem?

Jak chcesz mogę się połączyć online i popatrzę co jest nie tak.

Opublikowano
Dziekuję koledze za próbe pomocy ale problem rozwiązany .Niestety nie miałem czasu czekać na pomoc z forum i wezwałem najbardziej ogarniętego gościa od elektroniki samochodowej i po 5 min już odpalił.Tak to ten nieszczęsny sterownik ews.Przez słabą baterię potraktował próbę uruchomienia silnika jak próbę kradzieży .Pytanie dla czego nie działał mi sposób z forum.Moj silnik to 3.0d 197KM