Skocz do zawartości

ASC dziala czy nie ?, BMW E36 Coupe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam samochod jak wyzej z roku 1994 silnik 1,6

patrzac pod bezpieczniki sa tam do ASC(kontrola trakcji) , pomiedzy zegarami jak wyczytalem w instrukcji tez jest umiejscowiona dioda do tego systemu

po tych dwoch czynnikach stwierdzam ze moj samochod jest wyposarzony w ten system. ale mam pytanie co do tego bo wlasnie go kupilem i chce go poznac , tak wiec z tego co pisze w instrukcji ta dioda od ASC powinna sie zaswiecic podczas rozruchu silnika czy po przekreceniu stacyjki , tak jednak sie nie dzieje w ogole sie nie swieci ani na chwile , czym to moze byc spowodowane ?

pozdrawiam

Opublikowano
ASC z motorem 1.6? orginalnie nierealne...

http://img119.imageshack.us/img119/5599/e125ty.jpg

"Człowiek więc najpierw czekał na Chrystusa, a jak już się doczekał, to wsiadł do samochodu. I stał się wolny."

Opublikowano
W takich motorach to nawet niema nieraz centralki w prądzie :P a codopiero ASC i ciekaw jestem poco takiemu autu ASC jak ja golfem 1.8 kiedyś tak wyrąbałem 316 ze tylko piszczało takie auto ma kłopoty z zamieleniem na makrym,moje bmw na suchym nie pali jakos super ze startu a codpiero 316,kontrola trakcji w tym aucie jest całkowicie niepotrzebna:)