Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zresetowano moją X7 miałem utworzone dwa proifle i zapisane ustawienia. Czy jest to zapisane gdzieś ? W aplikacji my BMW nie widzę nic zwiaznego z profilami. Ktoś podpowie ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tylko ustawienia auta synchronizują się do chmury (konta) bmw, profile trzeba dodać manualnie ponownie, najlepiej za pomocą kodu QR z poziomu aplikacji.

Obrazek.png

Opublikowano
Mialem dwoch uzytkownikow, dwa klucze. Ustawienia np pamięci czy ustawień parkowania zapisane nie wiem sam czy w profilu czy po kluczu. Teraz mam golasa jak od nowosci. Zadne ustawienia fotelu czy sparkowania, lusterek nie wskoczyly. Utworzylem profil na szybko tam gdzie wskazujesz ale nic sie nie wydarzylo z zadnym z ustawien. Dawnych profilow nie ma, jak rozumiem z tego co piszesz to juz ich nie bedzie ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mialem dwoch uzytkownikow, dwa klucze. Ustawienia np pamięci czy ustawień parkowania zapisane nie wiem sam czy w profilu czy po kluczu. Teraz mam golasa jak od nowosci. Zadne ustawienia fotelu czy sparkowania, lusterek nie wskoczyly. Utworzylem profil na szybko tam gdzie wskazujesz ale nic sie nie wydarzylo z zadnym z ustawien. Dawnych profilow nie ma, jak rozumiem z tego co piszesz to juz ich nie bedzie ?

A czy miałeś zaznaczoną synchronizację ustawień przed oddaniem auta do serwisu? jeśli nie, to trzeba wszystko od nowa ustawić i zaznaczyć tą opcje.

Jak ja usuwałem profil z auta to dodawałem go ponownie za pomocą opcji 'zeskanuj kod qr' w ustawieniach aplikacji BMW i ustawienia auta się zsychronizowaly. W kluczyku jeśli się nie mylę to jest tylko historia serwisowa teraz aby.

Opublikowano

U mnie connect drive to tylko sklep nic po za tym. Co do logowania i profili to komunikaty w zasadzie są bez sensu. Można tego nie czytać. Wbrew logice i temu co czytam w moim bmw chyba coś gdzieś się przeniosło oo zczytaniu kodu QR ale widzę tylko zdjęcie w profilu. Usawień fotela brak. Drugiego użytkownia samochodu brak. W zwiazku z usterkami znowu serwis i jaknmanponkażdejnwizycie ustawiać moj fotel to mnie trafi !

Gdzie może być profil drugiego koerowcy i co mogłem zrobić nie tak że nie ma ustawiń fotela ? Isatwień muzyki i wielu innych może tego się nie da zapisać

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Niestety do dziś nie wgrałem stwrych profili. Zalogować się też nie mogę w samochodzie. Owszem zaloguje sie na www ale w samochodzie złe hasło. Kilkanmiesięcy smigam nie ustawionym