Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam umowioną wizytę w serwisie na wynianę klocków za jakiś czas. przód i tył o ile tyl ok to przód pozostało mi 250km do przejechania. Nie jezdziłem wczesniej bmw a muszę wybrać się w trase na ok 300-350km, stąd pytanie co będzie jak przekroczę magiczne 250km ? Samochod stanie pojawią się jakieś ograniczenia ? Może mimo wszystko będzie zapas do przejechania ? Zamowrzam całą drogę hamować silnikiem żeby zmniejszyć zużycie klocków. 1300km jak strzelił z bata i się zrobił problem
Opublikowano
Ja zrobiłem w G31 1.5k ponad limit bo miałem dokładnie jak ty umówioną wizytę ale obejrzałem dokładnie klocki i były jeszcze OK. Możesz dalej jechać, samochód nie stanie, będzie ci się żółta a potem czerwona kontrolka świecić. Obejrzyj jednak te klocki pod światło bo szkoda by było tarcze zjechać.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie,

a gdzie Wam się wyświetlają interwały do klocków?

bo u mnie kurde tego nigdzie nie ma. W X5 i w X3 miałem w okresach przeglądowych a w X7 nic.

Mam 45k przejechane i coś mi zaczyna piszczeć przy dohamowaniach... zastanawiam się, czy klocki się nie kończą ale nic póki co się nie wyświetla

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W nowych modelach wyświetla się dopiero , gdy czujnik dojdzie do tarczy.

Zrezygnowali z tego poprzedniego systemu, bo często pokazywał np. 2000 km do wymiany, a w rzeczywistości klocki 70% stanu.

thnx, teraz jasne