Skocz do zawartości

E30 320i palce lizać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mniam, mniam!

Ciułam gotówkę na koncie na takie okazje!

14-letnia 320i, ale naprawdę wyjątkowa

www.tinyurl.com/35g4b

To prawie mój ideał. Zakładam, że przebieg jest faktycznie tak śmiesznie niski. Szkoda, że ma 3-biegowy automat. Niezbyt pasuje do mało elastycznej dwulitrowej szóstki. Ale i tak ślina cieknie mi na klawiaturę. 8)

Marzy mi się 6-cylindrowa E30, najlepiej 325i, z możliwie małym przebiegiem, nie katowana, nie zdresowana, nie tuningowana, całe dotychczasowe życie jeżdżąca po normalnych drogach, z normalnym użytkownikiem za kierownicą. Trudno taką znaleźć, ale ta sztuka pokazuje, że prawdziwe rodzynki się zdarzają.

Mam nie wygasającą, wielką słabość do klasycznej E30, o wiele większą niż do nowszych modeli, nie tak poręcznych, niekoniecznie bardziej niezawodnych i dużo droższych w utrzymaniu.

Tylko chciałbym mieć dobrą bazę, czyli świetnie utrzymany, mało zmęczony egzemplarz z końca produkcji. Mojej 316i jeszcze sporo brakuje do ideału, za sprawą poprzedników :evil: Poza tym M40, to nie to samo co M20. :P

Ech, żeby tylko dłużnicy spłacili mi co trzeba, i żeby sprzedawca był gotów wpisać w deklarację celną np. 1000-1500 euro, chętnie bym przygarnął tę ''lalkę'' do swojego garażu. Nie miałaby bardziej troskliwego, świadomego technicznie opiekuna i równie kochającego pana w promieniu 500 kilometrów ;-)

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Rapid ! Marzenie ściętej głowy. Ale pomarzyć można. 3000tys EUR to jednak za dużo.
Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano
Automat ma napewno 4-biegowy. W tych latach nie było już 3-biegowych. Jeżdziłem taką E30 320 z automatem - normalne naciskanie pedału akceleratora to zmiana biegu około 2200obr/min, z dynamiką nie jest wtedy tak tragicznie, ale tylko po mieście. Na trasie, żeby sprawnie wyprzedzić trzeba mieć obroty powyżej 4000, a czasem ciężko zmusić skrzynię do takiego zrzucenia biegu.
NSW
Opublikowano
.... Marzy mi się 6-cylindrowa E30, najlepiej 325i, z możliwie małym przebiegiem, nie katowana, nie zdresowana, nie tuningowana, całe dotychczasowe życie jeżdżąca po normalnych drogach, z normalnym użytkownikiem za kierownicą. Trudno taką znaleźć, ale ta sztuka pokazuje, że prawdziwe rodzynki się zdarzają. ...

Hej Koleś :wink: piszesz o mojej furce :!: :!:

rocznik 87, automacik, klimka, 2,5 pod maską, buda w orginale + doladki pod zderzaki i progi, od 2 lat w kraju, przebieg w niemczech udokumentowany 110 000km, w polsce jeździł nią kumpel do 140 000 a teraz ja. Jedyne co dołożyłem to :oops: niestety Instalka Gazowa

Była kiedyś fotka tu po lewej stronie tego textu ale ADMIN wyciął, bo plik pył zaduży o pół kB :evil:

a tak po cichu rok temu dałem za nią 11 000 :wink:

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano
  • Moderatorzy
Była kiedyś fotka tu po lewej stronie tego textu ale ADMIN wyciął, bo plik pył zaduży o pół kB :evil:

Admin nie wyciął z powodu zbyt dużej wagi. Mnie nie interesuje ile kB ma zdjęcie, bo jak je sobie zamieścisz na swoim serwerze to dla mnie może ono ważyć i 1 MB :D

Jeśli faktycznie wyciąłem Twoje zdjęcie to jedynie dlatego że miało za duże rozmiary w pikselach. A warunki zamieszczania zdjęć pod nickiem są wyraźnie określone. Zmiejszysz zdjęcie i nie będzie problemu...

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano

kapuje kapuje

nie wzbudzaj sie jak generator obcowzbudny, to miało być w formie żartu, ta kula z promykami ze środka też mi sie podoba :wink:

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano
Adminie - moje zdjecie ma takie same wymiary w pikselach, ale na forum wyswietlane jest jako mniejsze od kolegow. Co mam zrobic zeby było tak duze jak innych?
Opublikowano

i w ten oto sposób przez moją nieprzemyślaną wypowiedź i gupie słófko ześlizgneliśmy sie klasycznie z tematu tego topica

nie dziękujcie, nie dziękujcie 8)

e61 530dA >> spacer.png