Skocz do zawartości

jak wymienic zarowke w klapie tylniej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
spaliła mi sie zarowka w tylnej klapie od tablicy rejestracyjnej, poradzcie jak ja wymienic. czy trzeba zdejmowac wszystkie plastyki w klapie czy jak? prosze o dokladna instrukcje co i jak, bo nie chce nic polamac...
pozdro z centrum PL... :) ---ESI 50KL---
Opublikowano

nie trzeba nic zdejmować, chyba że ramka od tablicy rejestracyjnej będzie przeszkadzać (tak jak u mnie) w obudowie lampki jest takie miejsce na srubokręt płaski musisz go tam włożyć i przesunąć całą lampkę mocno w prawo i próbować pociągnąć w dół troche to ciężko idzie ale tak sie wyjmuje, lampka mocowana jest na wcisk na taką blaszkę sprężynową która przytrzymuje lampkę żeby nie wypadła

oto fotka z instrukcji:

http://images2.fotosik.pl/213/551477975ebabbd1.jpg

Opublikowano
dzieki, własnie ramka mi przeszkadzała i nie widziałem zadnych srubek :)...teraz juz wiem i zrobie sam... jeszcze raz wielkie dzieki
pozdro z centrum PL... :) ---ESI 50KL---
Opublikowano

tzn. żadnych śrubek tam nie ma, śrubokręt się tam wkłada żeby wygodniej przesunąć lampkę, a ramka może przeszkadzać w całkowitym wyjęciu lampki

powodzenia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i oczywiście warto odesłać kolegę do instrukcji obsługi...
Kai