Skocz do zawartości

F30 335i N55/ Nowy katalizator / Downpipe cated co wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam delikatnie uszkodzony(prawdopodobnie uderzony) katalizator. Myślę o jakimś rozwiazaniu typu downpipe cated, albo nowym katalizatorze. Jesli chodzi o downpipe to macie moze cos sprawdzonego? Zalezy mi na tym zeby nie byl jakis mega glosny, bo korzystam z tego auta rowniez rodzinne. Jesli ktos moze cos polecic to bede wdzieczny za linki :)

Druga opcja to zakup nowego katalizatora, ale nigdzie nie jestem w stanie owego znalezc… jesli ktos mialby cos na sprzedaz lub wie gdzie moglbym zakupic… bede mega wdzieczny. F30/335i/2012

Opublikowano

Downpipe otwiera tak naprawdę furtkę do modzenia ,więc jeśli w przyszłości planujesz tuning to downpipe to podstawa. Po wstatwienie DP oczywiście trzeba pojechać do elektryka BMW żeby coś zrobił z checkiem.

Po wstawieniu DP głośność wzsrasta o ok. 20% więc nie odczujesz nawet różnicy.

W silnikach z turbo uwolnienie wydechu zmieni odczucia z jazdy i samochód zauważalnie ma lepszą reakcje na gaz. jednak w pełni potencjał zobaczysz po programie.

Wadą jest to że wydech śmierdzi no i koniec końców usuwasz katalizator.

Jeśli chcesz zostawic auto w oryginale to kup nowy kat, znajdziesz go pewnie na stronach z czesciami BMW OEM

Jeśli chcesz trochę pomodzić to wybierz downpipe - teraz jest na to idaalna okazja.

Wpisz po prostu N55 DP w google i wyskoczy Ci wiele stron. To tylko kawałek rurki więc jakość nie ma aż tak duzego znaczenia.