Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, pytanie z jakim się zwracam moze wydać się kompletnie banalne, ale wcześniej nie miałem "przyjemności" interesować się tym. Otóż dzis niestety w tylnym lewym kole zaczęło mi coś strasznie walić. Sądziłem, że może pękła mi sprężyna. Przymierzałem się wczesniej do ich wymiany z tyłu, gdyż jedna z ma poczatek zwoju pęknięty a poza tym mam dwie różne. Niestety przy kupnie tego nie zauważyłem. Okazało się jednak, że przy jednej sprężynie nie mam wogóle (musiały się rozlecieć) talerze gumowe nad i pod sprężynę. Teraz podczas jazdy sprężyna tańczy na gołej stali i stąd łomot podczas jazdy. Czy wiecie czy wogóle ten elementy można kupić, bo sprawdzałem w intercarsie i tego elementu nie znalazłem, na allegro też nie doszukałem się czegoś takiego. A moze nowe sprężyny są sporzedawane z takimi talerzami gumowymi? Proszę oświećcie mnie, bo auto diabelnie jest mi potrzebne. A może ktoś z Wawy albo okolic ma takie coś na zbyciu?

Pozdrawiam wszystkich i z góry dzieki za podpowiedzi i przepraszam za ewentualny bełkot z mojej strony

Opublikowano
Z nowymi sprężynami nie ma tych gum poszukaj gdzieś na jakimś szrocie napewno mają za grosze ja chyba mam od e30 taką jedną na zbyciu ale nie wiem czy pasuje do e 36