Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam mały problem, czasami przy uruchamianiu silnika wyskakuje błąd CCID-415 , sprawdziłem sobie bimmertoolem błędy i w sekcji Motor jest błąd 4A07 generator (Layer_BSD). Napięcie ładowania to 13.9V.

Jakiś czas temu (nie było żadnych błędów) sprawdziłem w sklepie z akumulatorami stan baterii. Aku jest oryginalny i pod obciążeniem napięcie znacznie spada ale skoro nie ma problemów z odpalaniem to stwierdziłem, że jeszcze trochę go przetrzymam. Skontaktowałem się z warsztatem gdzie stwierdzili, że może być zużyty regulator. Trochę zaskoczyła mnie cena, bo za nowy regulator trzeba zapłacić prawie 700zł (OEM) a zamiennik niecałe 500. Moje pytanie brzmi czy miał ktoś taki problem i czy winy szukać w aku czy w regulatorze. Dodatkowo ceny mnie trochę zaskoczyły i zastanawiam się czy nowy regulator tyle kosztuje. Sam znalazłem za 160zł( w sklepie mówią że będzie dobry) a majster że on nie jest cyfrowy i dlatego nieodpowiedni.