Skocz do zawartości

Płyn do chłodnicy, jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam pytanie.

Jaki płyn dolać do zbiornika, bo wydaje mi się że jest go w c**j mało?

Jak kupiłem samochód, nie spytałem poprzedniego właściciela co tam wlewa, czy może rozsądniej byłoby spuścić to wszystko i zalać od nowa, z tego co udało mi się zauważyć to kolor tego płynu podchodzi pod "intensywny" pomarańczowy?

A moje drugie pytanie, czy jeśli będzie mały poziom takiego płynu to na tablicy pojawi się jakaś kontrolka ostrzegawcza lub jakiś komunikat w tej sprawie?

I jak najprościej sprawdzić sobie do jakiej temperatury grzeje się, bo nie rozumiem dlaczego w BMW e90 nikt "nie wpadł"

na pomysł aby umieścić taki zegar na desce pulpitu?

Proszę o szybką pomoc?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ogolnie w bmw stosuje sie niebieskie plyny. Tak czy siak od czasu do czasu warto wymienić, takze spusc i wlej zalecany. A na dolewke na jakis czas to i destylowanej wody mozesz uzyc

🙃🙃

Opublikowano

Jeżeli chodzi o kontrolę stanu poziomu płynu chłodniczego to w razie potrzeby uzupełnienia wyświetla się stosowny komunikat.

Temperaturę cieczy jesteś w stanie sprawdzić poprzez uruchomienie ukrytego menu

Opublikowano
  • Autor
Wiecie może jak to uruchomić ukryte menu i jakie ma tam oznaczenie?
Opublikowano
Są poradniki na YouTube bo dość dużo tłumaczenia i nie jest to takie oczywiste. A co do sprawdzania temperatury to polecam kupić sobie kostkę OBD2 pod Bluetooth do poglądu podstawowych parametrów na telefonie. Dużo szybsze.