Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

będę wymieniał olej w skrzyni VTG i tak pomyślałem ze jeszcze w dyferencjałach po wymieniam jak już będę pod autem, tylko nie wiem jaki jest zamiennik oryginałów olejów tył nr.83222295532 i przód nr.83222413511 bo przynajmniej trzeba kupić po 2litry bo wchodzi nie cale 1,1litra może ktoś już wymieniał i ma doświadczenie jakimi olejami zalać

wiem co BMW zaleca nie wymieniać jeździć do puki się nie zjbi....... a później płać miliony

Pacjent Bmw X3 F25 20dX. Kod typu: WZ51 2016 rok

Opublikowano

Witam, z obserwowanych wpisów dużo osób używa Ravenol

https://www.ravenol.pl/content/8-dobierz-olej?gclid=Cj0KCQiA_8OPBhDtARIsAKQu0gY37B3OQ_3hYWdMGQt9O1TodXhQhrDn6LnOZJAWfqQ_UPypvE2E-bwaAnhpEALw_wcB

Ja osobiście do automatu, skrzynki 4x4 i przedniego dyfra lałem oryginał, do tylnego mostu jak się zaczął pocić uszczelniacz nalali mi jakiegoś Motula. Z tego co wiem to do tylnego leją też Castrol Syntrans Transaxle 75w90. Ale na forum dużo jest o tym Ravenol. Wymieniałem przy około 75kkm, dyfer tył troszkę więcej km. Tył dyfer to ponoć 120kkm tak na spokojnie wymiana.

Opublikowano

tez pochodziłem po forach naszych i zagranicznych i tez zauważyłem ze leja Ravenol

i chyba kupie tego Revenala Tył DGL 75W85 LS API GL-5 i Przód MTF-1 75W85 API GL-4/5

zobaczymy co z tego wyniknie korki 33117525064 OE nowe już zamówiłem chyba najtańsza rzecz jak chodzi o wymianę ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Czy kasuje ustawienia się po wymianie oleju w skrzynce xdrive w f25 f26 2017 rok ? Wymieniłem olej ale mój mechanik nie miał takiej opcji. Mówił ze być może się już w tych nowszych nie kasuje ??