Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktos moze zaobserwował u siebie w samochodzie strzelanie deski rozdzielczej ? Przy duzych zmianach temperatury co jakis czas slychac z różnych miejsc deski trzaski i inne dziwne odgłosy. Niby to nie denerwuje, ale w takim samochodzie tak chyba nie powinno byc. Mam F15 z 2017 r salon PL bezwypadkowe, zatem nic nie bylo rozkręcane ani wymieniane. Wczesniej mialem f25 i bylo cichutko, a tutaj regularnie cos slychac. Jest jakis sposób na to z wyjątkiem demontażu całej deski ?
Opublikowano
Tez mam takie stuki teraz jak są mrozy, a ruszę nienagrzanym autkiem i gdzieś po wybojach przejadę. To trzeszczy ta deska strasznie, no ale nie będe jej rozbierał z tego powodu :)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Mnie tez to drazni... chociaz akurat z deska rozdzielcza sobie poradzilem. Przyczyna u mnie byla ta listwa ozdobna drewniana w druch miejscach. Nad schowkiem przy kratce wentylacyjnej oraz przy zegarach. Zostal mi prawy slupek srodkowy do zlokalizowania gdzie tam cos jest luznego. Jako przyklad e46 24 letnie auto i mroz czy upal jest cisza... ahh ta seria F :)
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
U mnie też słychać czasem trzaski, wystarczy że jest 23-25 stopni na + i włączę klimę, kanały wentylacyjne się schłodzą i coś strzeli dwa trzy razy w desce. Też wydaje mi się że w takim aucie chyba nie powinno. Mam zamiar się za to wsiąść ale nie mam chwilowo czasu. Na pewno listwa ozdobna i wyświetlacz centralny słyszę co jakiś czas....
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

xxxprzemo,

A czy mógłbyś napisaccjak poradziłeś sobie z listwa drewniana nad schowkiem obok kratki ? Co tam hałasowali , bo u mnie stamtąd wlasnie dociera hałas .

Mnie tez to drazni... chociaz akurat z deska rozdzielcza sobie poradzilem. Przyczyna u mnie byla ta listwa ozdobna drewniana w druch miejscach. Nad schowkiem przy kratce wentylacyjnej oraz przy zegarach. Zostal mi prawy slupek srodkowy do zlokalizowania gdzie tam cos jest luznego. Jako przyklad e46 24 letnie auto i mroz czy upal jest cisza... ahh ta seria F :)
Opublikowano
Strzelać też mogą silniczki od nastaw nawiewu, a konkretniej plastikowe cięgła od posuwu klap. Można zrobić adaptację, ale nie zawsze pomaga.