Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dziewczyna jeździ kilka lat jedynką a dzisiaj przez roztargnienie zalała benzynę do 118d. Przejechała 4.5 km dławiąc i dymiąc. Co można z tym zrobić? Czy auto jest do kompleksowej naprawy? Czy można spróbować spuścić benzynę i zalać dieslem do pełna?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spuszczenie paliwa , potem zalanie ON . Potem procedura "odpowietrzania" Chociaż nie wiem czy nie dobrze by było poluzować rurki do wtryskiwaczy i wypuścić benzynę . Zarówno przy odpowietrzaniu jak potem 2 taka procedura . I odpalenie .

Problem też taki że bak ma 2 komory . Także trzeba przepompować benzynę do drugiej komory żeby dało się ją spuścić lub wypompować .

Opublikowano
Dzięki. Ogarnąłem ręczną pompkę na Allegro, ale nie dziala i prawie napilem się benzyny, bo jak pociągnę to leci. Pompka jest do bani. Spróbuję jakaś inną zdobyć.
Opublikowano
Udało się. W lokalnym markecie budowlanym znalazłem dobrą pompkę, spuściłem większość benzyny i zalałem 40 litrami ropy. Trochę się pomęczył, ale odpalił. Jeździ jak złoto. Co tu dużo mówić: BMW to świetne auto :D :8)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak na przyszłość jak na pusty bak wleje się trochę benzyny to nie odpalać albo ograniczyć czas pracy do max minuty i zalać ON . Bo jak już zaciągnie benzyny to właśnie jest ciężko potem . Ogólnie - nie polecam .

Można powiedzieć że przez chwilę miałeś TSI albo nawet SKYACTIVE pod maską .